Despre mine

Adina Cirjan

PE SCURT:

ADINA F. CÎRJANeste absolventă a Institutului Român de Psihoterapie Integrativă şi al Facultăţii de Psihologie şi Sociologie Spiru Haret- Bucureşti, al Asociaţiei Naţionale de Terapii Complementare din România (ANATECOR), Internaţional Medical University for Natural Education (IMUNE), Quantum Center of Excellence şi Quantum Academies .

În prezent, este psihoterapeut la Cabinetul Individual de Psihoterapie Adina Cîrjan şi terapeut biofeedback , biorezonanţă la Music & Health SRL,  lector ANATECOR (Asociaţia Naţională de Terapii Complementare din România) pe specializarea ” Biofeedback si biorezonanţă” pentru dispozitivele INDIGO, SCIO, EDUCTORE. Activează ca trainer  şi formator în mai multe proiecte, printre care proiectul ” Consilier pentru un stil de viaţă sănătos- Life Care  “, comunicator în diverse evenimente care susţin sănătatea umana dintr-o perspectivă integrativ-holistică.

Până în acest moment, proiectele amintite mai sus decurg în România, Ungaria, Italia şi alte ţări europene cuprinzând peste 1000 de absolvenţi şi peste 50 de specialişti. In domeniul sănătăţii şi terapiei, experienţa acumulată depăşeşte 30 de ani.

 

POVESTEA MEA

O jumătate de viaţă petrecută aici pe pământ, printre oameni şi cărţi, într-o călătorie cu o destinaţie intuită doar. Îmi dau seama că destinaţia nici nu contează. Sunt hotărâtă să mă bucur de călătorie, să trăiesc uimirea şi frumuseţea, să experimentez, să simt durerea, să plâng, să râd, să mă joc, să cunosc, să mă bucur, să împărtăşesc, să las o urmă bună în mintea şi sufletul semenilor mei. Direcţia îmi este dată de valorile pe care le preţuiesc: CREATIVITATE, SENSIBILITATE, EMPATIE, COMPASIUNE, AUTENTICITATE, ADAPTABILITATE, SĂNĂTATE, SINCERITATE, INTUIŢIE, CUNOAŞTERE şi DEVENIRE. Îmi cunosc deja punctele  „forte” dar şi pe cele mai puţin tari. Îmi cunosc vulnerabilitatea şi o iubesc. Mă face umană.

Călătoria vieţii mele a avut un traseu sinuos, atât personal cât şi profesional. Nimic neobişnuit, având în vedere faptul că am trăit în două lumi: cea de până în 1989 şi cea de după. M-am adaptat , fără a mă fi pierdut pe mine însămi.

Profesional  activez într-o zonă de graniţă între mai multe discipline. Blestem sau binecuvântare? Rămâne de vazut. Modul meu de a profesa şi de a ajuta are o doza mare de autenticitate şi inedit. Destul de mulţi oameni (mii) mi-au confirmat acest lucru. Sunt recunoscătoare pentru faptul că pot să ajut şi să cunosc în acelaşi timp. Mă simt onorată de încrederea pe care clienţii mi-o acordă.

În urma unei experienţe de peste 30 de ani în domeniul sănătăţii umane (inclusiv domeniul medical 17 ani), 23 de ani în domeniul naturopatiei, 16 ani în domeniul biofeedback şi biorezonanţă  şi 4 ani în domeniul pdihoterapiei, ofer un suport şi servicii profesionale, care integrează într-un mod unic cunoaştere din mai multe zone ale ştiinţelor despre om (medical, psihoterapeutic şi naturopat). Chemarea mea organică spre cunoaştere, oameni şi natură mă determină să-mi continui (probabil toată viaţa) procesul de autocunoastere şi creştere (personală şi profesională), împărtăşind şi dăruind mai departe din ceea ce am dobândit în toţi aceşti ani.

Vă mărturisesc că nu îmi este uşor să vorbesc despre  mine şi mai ales în aceşti termeni “de laudă”.  Activitatea mea în toţi aceşti ani  “a curs” aproape de la sine. Oameni multumiţi au dat mai departe mesajul despre experienţa întâlnirii cu mine. Acum am înţeles că, dacă mă voi lăsa mai mult cunoscută, pot creşte, ajutând  exponenţial mai mult.

Povestea  mea a început cu mulţi ani în urmă, când în copilărie m-am confruntat devreme cu realitatea vieţii (şi nu o afirm la modul fatalist, victimizându-mă). Am privit durerea, boala şi moartea în faţă, prin profesia mamei. A fost un dat… Mama mea era o soră medicală într-un sătuc din Banat (Ramna- cu mândrie şi iubire îi pomenesc numele acum),  în care medicul era prezent doar cateva ore pe zi sau chiar pe săptămână. Oamenii băteau la uşa noastră atunci când aveau nevoie, de era noapte sau zi. O admiram, o iubeam şi îmi doream să pot ajuta şi eu, cel puţin aşa cum o făcea ea. O observam în clipe de neputinţă, neajutorare şi disperare când nu mai putea să facă nimic, dar şi în momente în care, cu bucurie, primea recunoştinţa celor care se făceau bine.

Alături de mama mea am învăţat despre realitatea vieţii şi a morţii, despre acceptare, despre seninătate, joacă şi bucuria clipei  dincolo de toate aceste dureri, despre resursele de însănătoşire care există în oameni, despre încrederea în forţele proprii şi mai ales, despre a ţinti dincolo de aşteptări. Cu ea am învăţat despre profesionalism, asumare şi inspiraţia de a găsi soluţii în situaţii limită, când într-o fracţiune de secundă, viaţa unui om depinde  de luciditatea şi cunoaşterea ta. Era veselă, puternică, curajoasă şi harnică, primul meu model. Mă încuraja, mă învăţa, mă disciplina, cerea mult de la mine şi mă iubea. Cel mai mare dar primit de la ea a fost încrederea. O auzeam spunând:  “Eu am încredere în fata mea!”

În acest moment, de acolo de unde este, mi-o imaginez bucurându-se  de toate împlinirile mele.

La zidirea mea, o contribuţie majoră a avut-o şi unchiul dinspre tată, preot şi mai ales OM. De la el am învăţat dragul de viaţă, de muzică şi de cărţi. Biblioteca lui de câteva mii de volume a fost cea mai dragă prietena a mea în perioada copilariei, pubertaţii şi adolescenţei.

Viaţa şi-a urmat cursul firesc, iar după primii patru ani de muncă în sistemul clasic de sănătate ca şi asistentă medicala  ( în total au fost 17 ani), m-am trezit citind şi acumulând informaţii despre plante şi naturopatie. În paralel cu munca din spital, au urmat ani de studiu în acest domeniu, atât în ţară cât şi în străinatate. Domeniul devenirii personale m-a pasionat mereu. În urma cu 18 ani am aflat despre suplimentele alimentare şi am început să le folosesc frecvent recomandându-le şi altora. Afirm (fără falsă mândrie) că am câştigat o măiestrie în domeniul acesta.

Au urmat apoi alţi ani de munca şi studiu, în care am dobândit o nouă meserie în domeniul terapiilor complementare, cu specializare pe terapia biofeedback şi biorezonanţă. În acest domeniu am o experienta de 16 ani, timp în care, într-un mod fascinant, am descoperit dimensiunea holistică a fiinţei umane. Am înţeles mecanisme intime prin care apare boala şi suferinţa. Am descoperit o altă faţă a empatiei, empatia rezonantă, am descoperit un alt nivel al anatomiei şi fiziologiei (cea subtilă, energetică). Sunt lucruri reale care funcţionează şi au fost demonstrate ştiinţific. Am descoperit, nu doar la nivel teoretic ci şi practic, cum poate ajuta şi care este aplicabilitatea  teoriei câmpurilor în domeniul sănătăţii.  Am descoperit fascinată, ca un copil, cum totul este interconectat prin linii de câmp invizibile,  care acum cu tehnologia pe care o deţinem pot fi măsurate şi influenţate. Mi-am schimbat percepţia asupra lumii, asupra vieţii şi a sănătăţii, pentru totdeauna.

Licenţa în psihologie , formarea în Psihoterapie Integrativă şi apoi Masterul în psihologia clinică şi psihoterapie, m-au introdus cu rigurozitate în cunoaşterea minţii şi sufletului uman, punându-mi la dispoziţie alte instrumente valoroase prin care, într-un alt mod, pot ajuta şi susţine omul pe calea lui spre însănătoşire, autocunoaştere şi evoluţie.

Mă simt recunoscătoare pentru tot ce a fost în viaţa mea. Părăsind sistemul clasic de sănătate, am primit în schimb o deschidere de neimaginat a perspectivei asupra vieţii mele şi a Vieţii Mari care curge şi înmugureşte mereu peste tot în noi şi în jurul nostru.

Rolul şi misiunea mea este să ajut, să educ, să împărtăşesc şi să-mi însoţesc semenii în demersul lor de a-şi menţine şi recâştiga sănătatea, de a evolua şi a se transforma în conformitate cu propriul lor sistem de valori.

CINE SUNT EU ACUM?

Sunt mamă, soţie, femeie, prietenă şi confidentă. Sunt tot ce pot să fiu şi un pic mai mult decât atât. În plan profesional sunt psihoterapeut, formator şi comunicator, dezvoltator personal pentru mai mulţi oameni.

CARE ESTE IDEALUL  MEU?

O stare de bine pentru mine, semenii mei şi mediul nostru de viaţă.

 OBIECTIVUL MEU PE TERMEN LUNG?

Să-mi împlinesc viziunea  legată de crearea unui ambient ce oferă oamenilor un mediu bun pentru creştere personală,  profesională şi de ce nu, şi financiară, oferindu-le inspiraţie, valorizare şi suport. În calitate de mamă lucrez activ, implicat şi responsabil pentru o lume mai bună şi mai sănătoasă moral pentru copilul meu şi pentru toţi ceilalţi copii.

DE CE-ul meu?

– pentru că mă împlineşte lucrul cu oamenii,  ajutându-i  să-şi cunoască şi să-şi iubească corpul, îngrijindu-l  responsabil  ca pe o minune. Da! Corpul nostru este o minune, “templu al sufletului”.

-pentru că îmi place atunci când pot să contribui la trezirea semenilor mei spre o viaţă împlinitoare, asumată, conştientă.

– pentru că mă simt fericită să împărtăşesc o viziune holistică asupra vieţii.

– pentru că am credinţa într-un viitor cu o lume mai bună, mai sănătoasă, mai evoluată.

CUM FAC ASTA?

– prin terapie şi consiliere individuală

– prin organizarea unor evenimente publice şi ateliere.

– prin cursuri de formare profesională şi dezvoltare personală  a adulţilor

CE FAC-la modul concret?

– fac psihoterapie individuală, de grup şi de cuplu, cu toate rigorile abordării integrative

– consiliez indiviual  în legătură cu menţinerea sănătăţii, evitarea factorilor de risc, adoptarea unui stil de viaţă şi alimentaţie sănătos  şi personalizat cu recomandarea unui tratament naturopat adecvat.

– educ şi asist în deprinderea  tehnicilor de relaxare şi management  al stressului prin terapie biofeedback  şi biorezonanţă.

– organizez şi susţin ateliere de dezvoltare personală

– activez ca şi comunicator în cadrul unor evenimente care susţin viaţa, sănătatea şi dezvoltarea personală, împărtăşindu-mi opinia şi experienţa cu alţi oameni.

– susţin cursuri şi workshopuri de formare în  terapie biofeedback şi biorezonanţă recunoscute naţional şi international

UNDE?

– în cabinetele personale de terapie din Timisoara şi Reşiţa

– în orasele mari din ţară unde sunt organizate evenimente

Nevoie de performanta, deprimare, anxietate, criza existentiala, comortament compulsiv?
Pagina noastră de Facebook :
CONTACT
Aboneaza-te la newsletter

Daca vrei sa te tinem la curent cu promotii, servicii noi etc

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Dacă vrei să te ținem la curent cu promoții, servicii noi etc.

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Daca vrei sa te tinem la curent cu promotii, servicii noi etc