SĂNĂTATE VS BOALĂ

Sanatate vs boala NEW STANDARD

Omul este supus legilor ciclice care conduc întreg universul, sănătatea și boala reprezentând cei doi poli ai ciclului energiei umane.

Organismul viu este o entitate dinamică și instabilă într-un mediu de fluide aflate într-o permanentă schimbare. Așadar sănătatea și boala sunt două stări inseparabile care alternează funcție de relația dintre organism și mediu, precum și funcție de relația dintre diferitele manifestării și modificări ale părților componente ale sale.

În abordarea medicală clasică, ortodoxă, O.M.S. definește sănătatea ca pe o stare de bine fizic, mental și social iar boala ca pe o absență a sănătății.

În conceptul naturist, sănătatea înseamnă o stare de bine corporală în care infecțiile (viruși, bacterii, paraziți, fungi) sunt absente sau tinute sub control; celulele, țesuturile, organele sunt lipsite de reziduri, glandele și funcțiile vitale sunt intacte, neafectate de intoxicații și coroziuni. De asemenea rezervele de minerale sunt intacte iar fiziologia și homeostazia sunt perfecte. În acest concept, boala este definită ca o stare corporală precară (acidoză, toxemie, hipoxie, epuizare), precum și o stare avansată de infecție. În această viziune, tumorile, eczemele, puroiul, atacul cerebral, infarctul miocardic, calculii, degenerările sunt doar consecințe ale bolii. Practic, boala în termeni clasici medicali, este privită ca un efort al organismului de a se dezîmbolnăvi.

Din punct de vedere holistic, sănătatea este un proces de transformare permanentă, o alchimie lăuntrică care ne scoate din starea animalică, RESUBLIMÂND puterile și energiile omenești în sens spiritual. Este o stare energetică de bine manifestată prin emoții pozitive, bucuria simplă a vieții de zi cu zi, un flux energetic perfect fără perturbații cauzate de pierderi energetice sau iradiere, o armonie perfectă cu semenii și întreaga creație. În context holistic, boala este o stare energetică precară (conflicte psiho-emoționale, unde dăunătoare, radiații atomice și cosmice, etc).

Din toate cele împărtășită până aici, reiasă clar că alternanța sănătate-boală reprezintă o normalitate atâta timp cât fazele de boală sunt benigne, cu rolul de a ajuta organismul să se detoxificice și să-și repornească mecanismele de autoreglare. În aceste crize curative organismul se dedică exclusiv vindecării și depurării.

 

DISTRIBUIE ARTICOLUL

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL NOSTRU

Obțineți actualizări și învățați de la cei mai buni

EXPLOREAZA SI ALTE ARTICOLE

ARTICOLE DE SĂNĂTATE

CHLORELLA – BENEFICII PENTRU SANATATEA TA

Chlorella – un superaliment, alga de apa dulce, o sursa de fitonutrienti demna de luat in seama (contine pana la 60% proteine, clorofila, vitamina C,

ARTICOLE PSIHOTERAPEUTICE

FANATISMUL, MĂSURĂ A PIERDERII DE SINE

      Sinele autentic este singura bază a relației armonioase cu tine însuți și cu lumea.        În toate tradițiile lumii se

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Dacă vrei să te ținem la curent cu promoții, servicii noi etc

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Dacă vrei să te ținem la curent cu promoții, servicii noi etc.

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Daca vrei sa te tinem la curent cu promotii, servicii noi etc