TERAPIE CANCER – Part 2

Terapie Cancer - 2

TERAPIA CANCERULUI

BIOTERENUL

Part. 2

     Se spunea altădată că „toate drumurile duc la Roma”. Folosesc această comparație în lucrul cu pacienții mei uneori, atunci când mă refer la alegerea unei metode terapeutice anume. Din păcate, psihoterapia de lungă durată, făcută lent, pe ocolite, abisal (metodă foarte legitimă de altfel…) nu funcționează în contextul unei situații de criză, în care alte distrageri, cum ar fi lupta concretă cu un „inamic invizibil” ca și virusul (sau tumora canceroasă), devine „urgență”. Mai devreme sau mai târziu, fiecare dintre noi ne vom întâlni cu el (domnul virus)…Nu vom putea să trăim într-o veșnică izolare la domiciuliu și nici în eprubetă…Pragmatic și conștient este momentul pregătirii corpului și sufletului pentru perioada care urmează. Cu certitudine, nu toate drumurile vor mai conduce la Roma…

     Alegerea unor metode terapeutice scurte și eficace, care să se adreseze în egală măsură tuturor dimensiunilor ființei umane, atât prin contact direct cât și la distanță vor fi de viitor. Acum este prioritară condiția fizică! După depășirea „carantinei”, sistemul imunitar și lucrul cu stresul post-traumatic va fi necesar. Vom avea de corectat efecte, care vrem sau nu vrem, vor rămâne amprentate în memoria celulelor noastre, cu riscul unor boli de altă natură, ulterior.

Așadar să purcedem la drum! Profilaxie înseamnă EDUCAȚIE!

     Ființa umană este un sistem integrat, constituit din mai multe planuri care funcționează concomitent și sinergic. Este vorba despre planul fizic, emoțional, mental și spiritual ce se regăsesc într-un schimb permanent cu mediul de viață într-un demers continuu de adaptare la acesta în vederea obținerii unui echilibru dinamic.

     În cazul unui stimul pe care ființa îl identifică ca fiind “morbid”, mecanismul de apărare al organismului generează cea mai bună apărare posibibilă pentru momentul dat, încercând să limiteze simptomele la nivelurile cele mai periferice. În cazul nostru, nivelul cel mai periferic este considerat nivelul fizic. Corpul fizic , deși important, este considerat “prima linie” de apărare la contactul cu mediul. Adâncirea simptomelor spre planul emoțional, mental sau spiritual este considerată o agravare în evoluția unei boli, așa cum echilibrarea psiho-emotionala urmată de manifestări fizice (reapariția simptomelor în planul fizic cu manifestare în sens invers manifestărilor lor de-a lungul vieții) este considerată ameliorare. Este ca și cum ai derula rapid un film în sens invers.

     În ceea ce privește mecanismele de apărare, dincolo de manifestările fizice, există expresii ale apărării și în plan emoțional, mental sau spiritual, funcția lor fiind de a proteja atât corpul fizic în vederea supraviețuirii cât și a planului mai înalt psihic și spiritual. În planul fizic apărarea ia forma unor reacții imunitare (alergii, febră, etc), endocrine (producerea în exces a unor hormoni care au legatură cu stressul și apoi o epuizare a sistemului endocrin), precum și reacții nervoase (în special neuro-vegetative).

     Aceste mecanisme de apărare fac parte dintr-o structura energo-informațională a organismului, un anume câmp electro-dinamic pe care homeopații clasici l-au denumit ca “forță vitală”. Referindu-se la această forță vitală,  Hahneman, părintele homeopatiei afirmă că această formă de energie animă corpul fizic, coordonează funcțiile vitale și toate părțile corpului, menținându-le în armonie, astfel încât mintea să poată lucra și acționa spre atingerea scopurilor înalte ale existenței. Corpul uman, lipsit de această forță vitală, nu poate avea senzații, funcții coerente , nu se poate autoconserva și vindeca. Cu alte cuvinte , într-un deficit de forță vitală, vieții emoționale îi lipsește animația, gândirea devine lipsită de creativitate, existența este sărăcită de inspirația spirituală iar corpul fizic nu mai are putere de adaptare și regenerare. Hipocrate face și el referire la aceasta forță vitală de autovindecare a organismului (vis medicatrix naturae), care tinde să echilibreze zonele decompensate.

     Conștientă de aceste lucruri, este evident că în demersul meu terapeutic (mă refer la terapia biofeedback și biorezonanță cu tehnologia INDIGO, despre care voi împărtăși în articole ulterioare, pe care o practic  acum și la distanță), urmăresc prioritar, prin toate metodele și recomandările să anihilez blocajele acestei forțe și să repornesc autovindecarea. Pentru acest lucru, are întâietate, așa cum am arătat în articolul precedent,  să consiliez existențial clientul, ajutându-l să-și resemnifice trecutul și să găsească un sens și o rațiune de a rămâne în viață aici, în dimensiunea fizică, de a se reconecta cu ambientul și a-și descoperi esența transcendentală.

     Ca și abordare naturistă mă folosesc de toate metodele naturale aducătoare de viață: apă, aer, soare, alimentație vegetariană, vie, crudivoră, plante și suplimente alimentare, cataplasme, comprese, băi, masaj și alte forme de terapie manuală în care contactul fizic uman, atingerea, are un efect uneori miraculos: relaxare, meditație și rugăciune.

     Toate aceste metode terapeutice vor conduce la echilibrarea în plan fizic a bio-terenului și este absolut necesar să se întâmple acest lucru. Când vorbesc despre bio-teren mă refer la calitatea fizică a mediului intern al organismului, pentru că un teren biologic bun nu favorizează boala. Atunci când bioterenul este dezechilibrat și încărcat cu toxine, apar infecții virale, bacteriene, alergii, reacții autoimune ce conduc la inflamații și edeme, dezechilibru metabolic, endocrin și nervos, degenerări, care într-un târziu conduc la malignizare.

     În conceptul naturist există cinci condiții de bază care se referă la corpul fizic , pentru a opri dezvoltarea microbilor și a celulelor canceroase. Aceste cinci elemente sunt considerate “boli” în naturopatie, sutele de diagnostice medicale clasice fiind considerate efecte ale acestora cinci:

  1. TOXEMIA (o supraîncărcare a corpului cu substanțe toxice)
  2. HIPOXIA (o deficiență cronică a oxigenului la nivel celular)
  3. ACIDOZA sau ALCALOZA (un dezechilibru al echilibrului acido-bazic)
  4. IMUNITATE DEZECHILIBRATĂ
  5. CONFLICTUL PSIHO-EMOȚIONAL

     Așadar, în terapia holistică a cancerului (și al oricărei infecții), al doilea pas important ar fi echilibrarea bioterenului,  pentru a genera un mediu intern neprielnic celulelor canceroase și „inamicilor invizibili”.

Acest lucru se face prin:

1.DETOXIFIERE SISTEMICĂ ȘI PROFUNDĂ

2.OXIGENARE

3.ECHILIBRARE ACIDO-BAZICĂ

4.OPTIMIZARE IMUNITARĂ

5.DEZAMORSAREA CONFLICTELOR PSIHO-EMOȚIONALE.

     Aceste lucruri fiind punctate, urmează ca în următoarele articole să dezvoltăm pe rând fiecare din cele cinci puncte care vor conduce la echilibrarea terenului biologic, baza sănătății noastre fizice.

DISTRIBUIE ARTICOLUL

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL NOSTRU

Obțineți actualizări și învățați de la cei mai buni

EXPLOREAZA SI ALTE ARTICOLE

ARTICOLE DE SĂNĂTATE

CHLORELLA – BENEFICII PENTRU SANATATEA TA

Chlorella – un superaliment, alga de apa dulce, o sursa de fitonutrienti demna de luat in seama (contine pana la 60% proteine, clorofila, vitamina C,

ARTICOLE PSIHOTERAPEUTICE

FANATISMUL, MĂSURĂ A PIERDERII DE SINE

      Sinele autentic este singura bază a relației armonioase cu tine însuți și cu lumea.        În toate tradițiile lumii se

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Dacă vrei să te ținem la curent cu promoții, servicii noi etc

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Dacă vrei să te ținem la curent cu promoții, servicii noi etc.

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Daca vrei sa te tinem la curent cu promotii, servicii noi etc