ATENŢIA CA MOD DE VIAŢĂ

Atentia ca mod de viata

Există doar două lucruri care ne fac să credem că ceva este în neregulă cu noi: boala şi disconfortul. Dacă starea de sănătate ne este periclitată de ceva     ( infecţie,boli reumatice, cardiace, sau obezitate) cu certitudine putem avea parte de simptome neplăcute. Este un fapt ce are în potenţial ceva bun: simptomul ne avertizează că ceva merită toată atenţia noastră,ajutandu-ne să supravieţuim şi să rezolvăm ceea ce apare. Să rezolvăm ar fi preferabil unui accident vascular cerebral subit sau al unui cancer într-o fază depaşită…nu? Morala acestui mesaj ar fi că durerea şi starea neplăcută nu sunt în mod necesar ceva rău.

Dar plăcerea? Plăcerea nu este în mod necesar sau întodeuna ceva bun. Afirm asta făcând referinţa la placerile care eşuează în a ne avertiza că ceva este în neregulă, cum ar fi dependenţa de droguri, ţigară, alcool,sex sau mâncare. Cu siguranţă acestea sunt lucruri plăcute…măsura însă face diferenţa.

Când este vorba despre starea de disconfort, lucrurile sunt diferite.Dacă durerea este creată din interior, disconfortul  îşi are originea în exterior prin  simţurile noastre. Ne poate genera disconfort ceea ce vedem, auzim, mirosim sau pipăim.

Viaţa curge…şi noi împreună cu ea, întâlnind multe plăceri si neplăceri,confort şi disconfort. Cu toate că într-o bună zi stim că vom muri datorită nefunctionării unui organregula vieţii este starea de bine, nu boala.Daca vom invăta să urmăm semnele, corectănd situaţiile la timp,atunci vom fi liberi să savurăm din plin starea de bine.

Oamenii ocupaţi şi cei de succes sunt de obicei cei mai neglijenţi în această privinţă, poate pentru că succesul oferă un fals sentiment de invulnerabilitate, programul încărcat neâmpăcându-se bine cu boala, durerea sau suferinţa. Şi…pentru că a venit vorba despre suferinţă, poate ca ar fi utilă intrebarea: suferinţa este provocată din exterior sau chiar de noi inşine? Dincolo de boală, suferinţa poate proveni dintr-un disconfort mental.

Oricât ai invinui pe alţii de disconfortul resimţit, suferinţa însă îţi aparţine în exclusivitate. Există feluri diferite de suferinţă, provocate de credinţe, prejudecăţi , obiceiuri şi care pot fi eliminate prin schimbare; schimbarea credinţelor, a prejudecăţilor şi mai ales schimbarea obiceiurilor. Un moment de suferinţă poate să ne inveţe multe şi mai ales reprezintă un mijloc prin care stabilim scopuri şi obiective mai bune.

Aşadar, uităndu-te la suferinţa ta ce vezi?  O suferinţă cauzată de boală sau…de către propria persoană? Şi dacă este aşa… se impune o schimbare a lumii dar nu a celei exterioare ci a celei din interiorul tău. O lume interioară bazată pe lipsa lăcomiei, pe idei profunde , sănătaoase,puternice şi o atenţie focusată . Lumea ta interioară este un loc în care  ai o libertate totală… de a construi frumosul… Viaţa este întodeauana gata de schimbare.Tu când eşti gata să-ţi schimbi viaţa?

( Articol inspirat de Lou Marinoff)

DISTRIBUIE ARTICOLUL

ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER-UL NOSTRU

Obțineți actualizări și învățați de la cei mai buni

EXPLOREAZA SI ALTE ARTICOLE

ARTICOLE DE SĂNĂTATE

CHLORELLA – BENEFICII PENTRU SANATATEA TA

Chlorella – un superaliment, alga de apa dulce, o sursa de fitonutrienti demna de luat in seama (contine pana la 60% proteine, clorofila, vitamina C,

ARTICOLE PSIHOTERAPEUTICE

FANATISMUL, MĂSURĂ A PIERDERII DE SINE

      Sinele autentic este singura bază a relației armonioase cu tine însuți și cu lumea.        În toate tradițiile lumii se

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Dacă vrei să te ținem la curent cu promoții, servicii noi etc

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Dacă vrei să te ținem la curent cu promoții, servicii noi etc.

Pagina mea de Facebook :
CONTACT
Abonează-te la newsletter

Daca vrei sa te tinem la curent cu promotii, servicii noi etc